aug.
5

Clarificări privind redeschiderea procedurii de obținere a Certificatelor de Situații de Urgență

La jumătatea lunii iulie, Asociația Editorilor din România a solicitat Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri clarificări cu privire la redeschiderea procedurii obținerii Certificatelor de Situații de Urgență.

Redăm în cele ce urmează răspunsul oferit de Minister:

„ – În ceea ce privește solicitarea referitoare la clarificarea de către Guvern privind redeschiderea procedurii obținerii Certificatelor de Situații de Urgență, vă aducem la cunoștință faptul că Starea de Urgentă s-a instituit pe teritoriul României în data de 16.03.2020, iar aceasta s-a finalizat în data de 14.05.2020. În perioada 24 martie 2020 – 15 iunie 2020, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a eliberat Certificate de Situații de Urgență, în urma solicitărilor efectuate, operatorilor economici afectați de pandemia SARS CoV-2.

– Informațiile necesare pentru obținerea Certificatelor de Situații de Urgență au fost postate pe platforma http://prevenire.gov.ro/

– În aceste momente, analizăm posibilitatea redeschiderii aplicației pentru obținerea certificatelor de situații de urgență, în perioada 01.08 – 15.09.2020. Vă sugeram să urmăriți pagina electronică a Ministerului, respectiv http://economie .gov.ro/ şi platforma https.//csu.prevenire.gov.ro/.”

Pentru a descărca adresa trimisă de Minister, în format PDF, vă rugăm să apăsați AICI